Vaardag en Voorjaarsfair vieren gezamenlijk het voorjaar

De Vaardag Sleepboothaven en de Voorjaarsfair werken samen om iedereen op zaterdag 21 mei de lente in Maassluis te laten beleven. Ondernemers uit het Stadshart ontvangen bezoekers tijdens de Voorjaarsfair in hun winkel en met kraampjes langs de vlieten en op de Markt met lekker eten, mooie producten en muziek om inspiratie op te doen voor het zomerseizoen. In de buitenhaven varen meerdere Maassluise historische schepen af en aan en kan je zelfs meevaren om het maritieme verleden van de stad te ervaren tijdens de Vaardag Sleepboothaven. Om te genieten van beide evenementen zijn gratis pendeldiensten over het water en het land beschikbaar.

Kaartverkoop Vaardag Sleepboothaven

Iedereen met een hart voor historische schepen kan op deze dag meevaren met de stoomzeesleper Furie uit 1916, bergingsvaartuig Bruinvisch uit 1937 en zeesleper Elbe uit 1959. Het museumschip Hudson uit 1939, die normaliter in de binnenhaven ligt, wordt speciaal voor de Vaardag Sleepboothaven naar de buitenhaven gesleept. Het schip wordt hiermee het centrale punt waar koren optreden, wat gegeten en gedronken kan worden en waar de dagverkoop van de kaartjes voor de rondvaarten zal plaatsvinden.
Kaartverkoop voor de Furie en de Bruinvisch start op donderdag 21 april en de kosten bedragen 5 euro per persoon. Tickets voor de Furie en de Bruinvisch zijn te verkrijgen bij het Nationaal Sleepvaart Museum aan de Hoogstraat. Kijk hier voor de openingstijden. Kaartjes voor de Elbe zijn alleen te koop via www.zeesleperelbe.nl.

De Stichting Sleepboothaven Maassluis wil het ene jaar de Vaardag Sleepboothaven Maassluis en het andere jaar de Dag van de Zeesleepvaart. Waar laatstgenoemde groter van opzet is met meer activiteiten op de wal, draait het bij de Vaardag Sleepboothaven Maassluis puur om de rondvaarten waardoor er een intiem maritiem evenement ontstaat. Kijk hier voor meer informatie.

Voorjaarsfair

In het centrum staan tijdens de Voorjaarsfair kramen met mooie artikelen, gericht op het zomerseizoen en kan je genieten van lekkere hapjes en drankjes geproduceerd ondernemers uit het Stadshart en Midden Delfland. Het Jazz Circus zal met hun muziek de Voorjaarsfair het echte lentegevoel geven.
In de Noordvliet zullen ook dit jaar weer activiteiten op het water zijn. Ook kinderen kunnen zich uitleven in de tuin van De Vliet waar van alles te beleven is voor de jonge bezoekers. In de Zuidvliet liggen dit jaar de parkpeddelaars: leuke kleine bootjes waar jonge kinderen zelf veilig in kunnen varen.

Gratis vervoer tussen Stadshart en buitenhaven

Om nog makkelijker te genieten van de voorjaarsactiviteiten in de buitenhaven en het Stadshart is het voor iedereen mogelijk om over land en over het water gratis gebruik te maken van pendeldiensten. Warbout Rondvaarten vaart van 12.00 tot 17.00 uur met een sloep tussen de drijvende steiger aan de Haringkade en de buitenhaven. Daarnaast zullen twee huifkarren van Kaperhoeve van 12.00 tot 16.30 uur pendellen tussen het Nationaal Sleepvaart Museum en het Douanehuisje.

Ga naar Vaardag Sleepboothaven-pagina voor de laatste informatie.

2016-04-18T20:03:19+00:00 april 19th, 2016|Nieuws|