Rond de 2500 bezoekers hebben zaterdag 21 mei genoten van een intiem Vaardag Sleepboothaven. Het evenement is in vergelijking met de grotere Dag van de Zeesleepvaart, welke volgend jaar weer wordt georganiseerd, kleiner van opzet. De belangstelling was echter onverminderd groot. Alle rondvaarten van de Elbe, Bruinvisch en Furie waren zaterdag snel uitverkocht. Dit deed de Stichting Sleepboothaven Maassluis, organisator van het maritieme evenement, ertoe besluiten om zelfs nog een extra vaartocht met de Furie aan het einde van de middag in te plannen. Ook de kaartjes hiervoor gingen in de middag als warme broodjes over de toonbank en waren snel uitverkocht.

Samenwerking met Voorjaarsfair

Dit jaar werkte de Vaardag Sleepboothaven samen met ondernemers uit het Stadshart die op dezelfde dag een druk bezochte Voorjaarsfair organiseerden. Tussen beide evenement waren gratis pendeldiensten met een sloep van Warbout Rondvaarten en twee huifkarren van de Karperhoeve beschikbaar. Van deze diensten werden door zowel veel bezoekers van de Vaardag Sleepboothaven als de Voorjaarsfair dankbaar gebruik gemaakt.

Dag van de Zeesleepvaart

De Stichting Sleepboothaven Maassluis wil het ene jaar de Vaardag Sleepboothaven Maassluis en het andere jaar de Dag van de Zeesleepvaart organiseren. Waar laatstgenoemde groter van opzet is met meer activiteiten op de wal, draait het bij de Vaardag Sleepboothaven Maassluis puur om de rondvaarten met Maassluise schepen waardoor er een intiem maritiem evenement ontstaat. Met dit in het achterhoofd kijkt de Stichting Sleepboothaven Maassluis met een voldaan gevoel terug op een zeer geslaagd Vaardag Sleepboothaven 2016.

Kijk hier voor foto’s van de Vaardag Sleepboothaven 2016.

Deel dit...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page