Tijdens de Wereldhavendagen op 7, 8 en 9 september in Rotterdam zijn ook dit jaar vele historische schepen uit Maassluis aanwezig. De vloot bestaat uit de Elbe, Furie, Hudson, Bruinvisch, Tonijn, Maassluis, Steenbank, Adriaan, Jansje en de Rigel. Maassluis is dit jaar een stuk zichtbaarder dan vorig jaar. De pagodetent waarin Alphatron Marine, de Stichting Sleepboothaven Maassluis en Ervaar Maassluis zijn gevestigd, staat naast Hotel New York. De schepen liggen op een prachtige centrale plek aan de overkant van de Rijnhavenbrug.

Naast diverse walactiviteiten, organiseren de Furie en de Elbe rondvaarten op de zaterdag en zondag. Kaarten hiervoor zijn vanaf maandag 20 augustus te koop via www.wereldhavendagen.nl. Het is ook mogelijk om op vrijdag met de Elbe of de Furie vanaf Maassluis mee te varen naar Rotterdam. Donderdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen met de Bruinvisch. Hetzelfde geldt voor de terugreis op zondag naar de thuishaven. Deze kaarten zijn tevens vanaf maandag 20 augustus te verkrijgen, maar alleen bij Ervaar Maassluis Info, Nieuwstraat 2 in Maassluis. Wilt u meer informatie over de tijden en prijzen hiervoor, neem dan een kijkje op www.ervaarmaassluis.nl/wereldhavendagen

Kijk voor een volledig programma van de vaartochten en waar de kaarten te koop zijn op onze speciale pagina over de Wereldhavendagen.

Update 29-08-2018
De kaartverkoop voor de Furie is helaas gestopt. Tijdens een vaartocht vanaf Hellevoetsluis is het roer beschadigd. Aan het eind van de week van 27 augustus gaat ze bij scheepswerf De Haas op de helling en kan er een inspectie plaatsvinden. Aangezien de Furie een stoomschip is en na de inspectie nog ongeveer vijf dagen nodig heeft om op te starten, is het niet meer haalbaar om bij de Wereldhavendagen aanwezig te zijn. Mensen die al een kaartje hebben gekocht, worden geïnformeerd via het kanaal waar ze de aankoop hebben gedaan (Ervaar Maassluis of Wereldhavendagen). De kaarten voor de Elbe en de Bruinvisch zijn nog steeds in de verkoop!