De kaartverkoop voor de rondvaarten tijdens de Dag van de Zeesleepvaart op zaterdag 8 juni in Maassluis is begonnen. Liefhebbers van scheepvaart, en in het bijzonder historische sleepvaart, kunnen meevaren met de stoomzeesleper Furie uit 1916 en de zeesleepboot Holland uit 1951. Laatstgenoemde heeft als thuishaven Terschelling en is tijdens de Dag van de Zeesleepvaart een van de bijzondere gasten. De verkoop vindt online plaats zodat mensen uit het hele land de mogelijkheid hebben om een ticket te bemachtigen. De kaartverkoop loopt via www.ervaarmaassluis.nl/events/dag-van-de-zeesleepvaart/

Dit jaar staat de Dag van de Zeesleepvaart in het teken van 250 jaar aan jubilea. Zo bestaat de Hudson 80 jaar, het Zeekadetkorps Maassluis 70 jaar, de Elbe 60 jaar en het Nationaal Sleepvaart Museum 40 jaar. In de buitenhaven zijn alle historische schepen, aangesloten bij Sleepboothaven Maassluis, tijdens de Dag van de Zeesleepvaart van dichtbij te bewonderen. Maar ook onze goede buur de Rigel van het Zeekadetkorps Maassluis en diverse gastschepen van buiten de stad zijn aanwezig.

De nautische markt is dit jaar groter dan voorgaande jaren en is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje eten te genieten van alle activiteiten op het water. Shantykoor Die Maeze Sanghers uit Maassluis, het Meezingkoor Maassluis en Shantykoor Overstag uit Vlaardingen zorgen voor de muzikale gezelligheid.

Als feestelijke afsluiting vindt om 17.00 uur traditioneel een vlootschouw plaats. Alle deelnemende schepen aan de Dag van de Zeesleepvaart verzamelen zich op de Waterweg en worden elke editie weer spontaan vergezeld door een reeks moderne slepers uit de Rotterdamse haven. Zo varen ze in een stoet aan de havenmonding van Maassluis voorbij zodat toeschouwers vanaf de kant een prachtig zicht hebben.

Kijk voor meer informatie op www.sleepboothaven.nl/dagvandezeesleepvaart, Facebook (www.facebook.com/sleepboothaven) en Twitter (www.twitter.com/sleepboothaven)