De Dag van de Zeesleepvaart in Maassluis vindt dit jaar op zaterdag 8 juni plaats en viert 250 jaar aan jubilea. Zo bestaat de Hudson 80 jaar, het Zeekadettenkorps Maassluis 70 jaar, de Elbe 60 jaar en het Nationaal Sleepvaart Museum 40 jaar.

In de buitenhaven zijn alle historische schepen​, ​aangesloten bij Sleepboothaven Maassluis​, tijdens de Dag van de Zeesleepvaart van dichtbij te bewonderen. Maar ook onze goede buur de Rigel van het Zeekadettenkorps Maassluis en diverse gastschepen van buiten de stad zijn aanwezig. Een aantal schepen zullen worden ingezet voor rondvaarten.

De laatste hand wordt nog gelegd aan het rondvaart programma en wordt gepubliceerd op www.sleepboothaven.nl​ en sociale media. De kaartverkoop voor de rondvaarten start naar verwachting in april.

Op de kade zijn leuke activiteiten. Zo is de nautische markt groter dan voorgaande jaren en is er voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje eten te genieten van alle activiteiten op het water. ​Shantykoor Die Maeze Sanghers uit Maassluis, het Meezingkoor Maassluis en Shantykoor Overstag uit Vlaardingen zorgen voor de muzikale gezelligheid.

Als feestelijke afsluiting vindt om 17.00 uur traditioneel een vlootschouw plaats. Alle deelnemende schepen aan de Dag van de Zeesleepvaart verzamelen zich op de Waterweg en varen in een stoet aan de havenmonding van Maassluis voorbij zodat toeschouwers vanaf de kant een prachtig zicht hebben.

Het definitieve programma krijgt de komende tijd meer vorm. ​Houd onz​e website www.sleepboothaven.nl​, Facebook en Twitter in de gaten voor meer informatie over de Dag van de Zeesleepvaart op zaterdag 8 juni 2019.

Kijk op onze speciale pagina van de Dag van de Zeesleepvaart voor de laatste informatie.